Potragom za ljudskim pravima sve do Berlina

U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra.


Iii UPR ciklus za Crnu Goru

Povodom III Univerzalnog periodičnog pregleda stanja ljudskih prava (UPR) u Crnoj Gori pred Savjetom za ljudska prava UN, želimo da pozovemo javnost da se aktivno uključi u praćenje procesa imajući u vidu da je trenutno u toku faza javnog zastupanja tj. vrijeme kada se u komunikaciji sa državama članicama UN za naredni period od četiri godine mogu definisati na agendi državnih institucija kritične tačke u promociji i zaštiti ljudskih prava.
Najava: Predstavljanje izveštaja "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama"

Povodom Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, 26. juna, Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, u petak, 1. jula, predstaviće izveštaj "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama". Predstavljanje će se održati u Kongresnom centru hotela Premijer, sala Cetinje, sa početkom u 10h.


 

Kontakt informacije partnera na projektu

YIHR MONTENEGRO ARCT YIHR SERBIA IRCT

mn

al

sr

dn